7 راز برای ترکیب بندی موفق اکسسوری ها
یکی از نکات مهم برای هر کسی که می خواهد تغییر دکوراسیون دهد، داشتن دانش و هنر ترکیب بندی می باشد. بدون اکسسوری ها و تاچ های نهایی، مهم نیست که چقدر مبلمان و وسایل شما زیبا باشد زیرا هنوز کامل نیستند. آنها باعث می شوند وسایل در کنار هم هماهنگ و کامل شوند.خبر خوب این است که اگر در حال حاضر نیز اکسسوری دارید با دانستن نکات ترکیب بندی می توانید به درستی آنها را در کنار هم قرار دهید. این 7 راز به شما کمک می کند که چگونه وسایل خود را در کنار هم به درستی بچینید و ترکیب بندی مناسب داشته باشید.

7 راز برای ترکیب بندی موفق اکسسوری ها
چگونه اطلاعات خود را در چیدمان مبلمان افزایش دهید.
در لیست زیر چند دسته از کتاب های مبلمان و چیدمان برای اطلاعات بیشتر معرفی شده است:
- کتاب های تاریخچه مبلمان
- کتاب ها و ژورنال های مجلات سبک، مد و استایل و ترند های جدید مبلمان
- کتاب های مهندسی سازه مبلمان
- کتاب های ارگونومی و ابعاد انسانی برای طراحی جزئیات و دتایل های مبلمان
- کتاب های طراحی سازه مبلمان و متریال شناسی اجزای مبلمان
تأثیر اکسسوری در دکوراسیون به چه صورتی می باشد؟

7 راز برای ترکیب بندی موفق اکسسوری ها
چیدمان مبلمان در دکوراسیون داخلی
چیدمان مبلمان یعنی تعداد مبلمان و شیوه مبلمان در دکوراسیون داخلی قوانین و قائده مشخصی ندارد. با اطلاعات و تجربه حاصل از خواندن ژورنال ها، کتاب ها و مجلات دکوراسیون داخلی می توان انتظار چیدمان صحیح را داشت.
چیدمان مبلمان در فضای دکوراسیون داخلی از ترکیب عناصر اصلی مثل مبل، کاناپه، میزهای کوتاه، میزهای بلند، نشیمن های کوتاه مثل و عناصر فرعی مثل کوسن، رومیزی، جاشمعی، آباژورهای رومیزی، آباژورهای زمینی و سایر اکسسوری ها می باشد. برای یک دکوراسیون موفق بهتر است در کنار چیدمان مبلمان به عنوان عناصر اصلی به چیدمان جرئیات و ترئینات و اکسسوری های دکوراسیون داخلی نیز در کنار مبلمان توجه کنیم.

7 راز برای ترکیب بندی موفق اکسسوری ها
راز 1: تنوع
سه مورد هست که وقتی می خواهید ترکیب بندی داشته باشید بهتر است دارای تنوع باشند: شکل، ارتفاع و بافت حالت تنوع در ارتفاع: اگر در ترکیب بندی شما تمام وسایل یک شکل و طرح هستند بایستی در ارتفاع با هم متفاوت باشند که تنوع مناسب ترکیب بندی را به وجود آورند.
حالت تنوع در شکل:
مثلا اگر می خواهید گلدان های مختلف را در کنار هم ترکیب کنید می توانید گلدان لاغر و بلند را در کنار گلدان تپل و کوتاه بگذارید و در کنار یک گلدان متوسط، به جای اینکه سه گلدان لاغر و بلند کنار هم داشته باشید بدون هیچ تنوع و تفاوتی.
حالت تنوع در بافت:
مثلا در حالت ترکیب کوسن ها شما می توانید از بافت های مختلف مانند مخمل، بافتنی و … در کنار هم داشته باشید.
راز 2: قانون سه تایی
وسایل در ترکیبات تعداد فرد مناسب هستند و مناسب ترین حالت ترکیب سه تایی می باشد. اگر وسیله شما خیلی بزرگ است می توانید آنرا به صورت تکی استفاده کنیدمانند یک تابلو بزرگ روی دیوار و اگر وسیله های شما کوچک هستند و محل قرارگیری آنها بزرگ است می توانید گروه های پنج، هفت و یا نه تایی داشته باشید.
گروه های سه تایی بسیاد در دید مناسب هستند. مثلا شما می توانید در اکسسوری های روی میز دو وسیله یکی بزرگ و دیگری متوسط از لحاظ ارتفاع داشته باشید و بعد یک وسیله دکوری کوتاهتر و با شکل متفاوت و خاص را با آنها ترکیب کنید ترکیب های سه تایی نیز بسیار مناسب دکوری های دیواری نیز می باشند.
راز 3: ایجاد مثلث دید
اگر حس می کنید که ترکیب بندی اکسسوری های شما به صورت تصادفی است سعی کنید از قانون مثلث دید استفاده کنید. راحت ترین راه به وجود آوردن مثلث دید این است که بلندترین وسیله خود را در وسط و به عنوان نوک مثلث قرار دهید سپس وسیله متوسط خود را در یک سمت و وسیله کوچکتر را در سمت دیگر قرا دهید.
وقتی که در این ترکیب بندی ها حرفه ای شدید می توانید مثلث نامتقارن درست کنید. در حالتیکه وسیله بزرگ در یک سمت و بقیه در سمت دیگر قرار گیرد. قانون مثلث دید یک راه راحت برای ترکیب بندی اکسسوری ها روی شلف ها، میز های کنار، میز وسط مبلی و بوفه ها می باشد.
راز 4: زمینه بندی
راز کاهش شلوغی در دید ایجاد زمینه برای وسایل است. به طور مثال برای زون بندی فضای دکوراسیون از فرش ها استفاده و با ایجاد زمینه با فرش برای مبل ها محدوده انتخاب می شود و فضای شما زون بندی می شود. برای اکسسوری ها نیز همینطور است مثلا برای اکسسوری های روی میز جلو مبلی، بایستی یک سینی داشته باشی و اکسسوری ها را در آن گذاشته پس محدوده اکسسوری ها با زمینه خود (سینی) مشخص شده و از به هم ریختگی جلوگیری می شود تمامی گروه اکسسوری ها احتیاج به زمینه ندارند، اما اگر دیدی که اکسسوری ها در دید منسجم و به هم پیوسته نیستند یک سینی را به عنوان زمینه امتحان کنید.
راز 5: اشکال خاص
در ترکیب بندی های اکسسوری خود فقط از اشکال عمودی مانند: گلدان بلند و .. و اشکال افقی مانند کتاب در حالت افقی و بشقاب ها و … نداشته باشید در این حالت اکسسوری های شما کسل کننده می شوند. همیشه داشتن اشکال غیر از عمودی و افقی را در نظر بگیرید مانند اشکال کروی، شکل های خاص ، اشکال ارگانیک و انتزاعی ، شکل ستاره، مجسمه حیوانات و …
راز 6: قانون یک سوم
قانون یک سوم در عکاسی مورد استفاده قرار می گیرد بدین صورت که در عکاسی کادر را به سه قسمت افقی و عمودی تقسیم می کنند و بهترین ترکیب بندی، ترکیب بندی می باشد که سوژه اصلی روی یک از خطوط قرار بگیرد و یا در بهترین حالت سوژه اصلی روی یکی از تقاطع ها در عکس قرار گیرد.
حالا در دکوراسیون چگونه این کار را انجام بدهیم؟! بیایید از حالتیکه همه ما وسایل مهم را در وسط قرار می دهیم خارج شویم و متفاوت فکر کنیم و با توجه به قانون یک سوم، وسیله مهم را در یک سوم زمینه خود قرار دهیم.
راز 7: لایه بندی
یکی از نکاتی که دکوراسیون حرفه ای را از دکوراسیون آماتور متمایز می کند لایه بندی می باشد. با لایه بندی می توانید در دید عمق ایجاد کنید. مثلا قرار دادن سینی زیر اکسسوری های روی میز وسط مبل یک نوع لایه بندی می باشد و یا ترکیب کوسن های با جنس های مختلف نوع دیگر لایه بندی می باشد. ترکیب بندی وسایل مختلف در کنار هم، لایه بندی می باشد مثلا ترکیب قاب عکس، گلدان، گیاه ، کتاب و … روی شلف ها نوعی لایه بندی می باشد.