ماهی مولی

ماهی مولی

ماهی مولی یکی از ماهیان رایج آکواریومی از خانواده زنده زا ها می باشد. اکثرا تصور می کنند که مولی فقط یک نژاد دارد در صورتی که ماهی مولی دارای سه گونه اصلی است. البته مولی هایی که امروزه در مغازه ها یافت می شوند. گونه های هیبرید و تکامل یافته هستند که به چندین شکل و رنگ موجود می باشند. از سه گونه اصلی ، یک گونه کاملا وابسته به شرایط محیط زیست خود است و در آکواریوم نگهداری و تکثیر نمی شود .

ماهی مولی

 

ماهی مولی وحشی

با توجه به آسانی نگهداری و تکثیر ، ماهی مولی یکی از ماهیان مناسب برای نگهداری در آکواریوم توسط تازه کاران می باشد . با توجه به اندازه درشت این ماهی در برابر دیگر زنده زا ها ، لارو ها نیز بعد از به دنیا آمدن اندازه بزرگ تری دارند .

نگهداری ماهی مولی

برای نگهداری ماهی مولی نیاز به آکواریوم با حداقل حجم 40 لیتر دارید و بهترین سایز آکواریوم برای نگهداری ماهی مولی 120 لیتر در نظر گرفته می شود. ماهی مولی کاملا صلح جو است و می تواند آن را در کنار دیگر ماهیان زنده زا مانند گوپی ، پلاتی ، دم شمشیری و ماهیان گیاه خوار بدون مشکل نگهداری نمایید.

ماهی مولی نیازمد فیلتراسیون و کیفیت آب بالا نیست ، اما طبق تجربه رشد و تکثیر این ماهی در آب با کیفیت خوب و فیلتراسیون مناسب چشم گیر تر است . پیشنهاد می شود برای آکواریوم ماهی مولی از تاپ فیلتر ها برای فیلتراسیون استفاده کنید و چون گونه اصلی در آب با کمی نمک زندگی می کند پیشنهاد می شود دوز بسیار پایین نمک بدون ید نیز در آکواریوم مولی اضافه شود .

تغذیه ماهی مولی

ماهی مولی را می توان با غذا های خشک مثل پولکی یا گرانول تغذیه کرد . همچنین برای تقویت و رشد سریع تر بچه مولی ها پیشنهاد می شود از آرتمیا استفاده نمایید . دافنی نیز می تواند غذای مناسبی برای ماهی مولی باشد .

تشخصی جنسیت ماهی مولی

ماهی مولی نر:

باله زیر شکم ماهی نر به صورت کشیده و باریک است. اندام ماهی نر لاغر تر ، کشیده تر و باریک تر است. باله بالایی ماهی نر بزرگ تر و به صورت بادبانی باز می شود .

ماهی مولی

ماهی مولی ماده:

باله زیر شکم ماهی ماده پهن ، برزگ و گرد است ( شکل بادبزن ). بدن ماهی ماده شکل گرد و تخم مرغی دارد. باله بالایی ماهی ماده کوچک و ساده است.

female-molly

تکثیر ماهی مولی

ماهی مولی جزو خانواده زنده زا ها می باشد. بنابراین ماهی ماده تخم ها را تا زمانی که لارو ها آماده خارج شدن از تخم باشند در بدن خود نگه خواهد داشت . به این شکل بچه ماهی ها به صورت زنده و فعال از بدن مادر خارج خواهند شد . با توجه به این موضوع تکثیر ماهی مولی بسیار ساده می باشد .

برای تکثیر ماهی مولی نیاز به آکواریوم با حجم حداقل 40 لیتر دارید. ( برای یک نر و دو ماده ) اما بهتر است با تعداد بیشتری ماهی به صورت گروهی برای تکثیر اقدام کنید. تا نتیجه بهتری بگیرید .در این صورت حجم آکواریوم را نیز باید به مقدار مناسبی افزایش دهید .

وجود گیاه طبیعی یا مصنوعی به آرام کردن محیط کمک خواهد کرد . همچنین در صورتی که مایل هستید بچه ماهی ها نیز در آکواریوم والدین زندگی کنند و بزرگ شوند باید حتما از گیاه فراوان برای پوشش آکواریوم استفاده نمایید . زیرا گوپی ها ممکن است بچه های خود را بخورند .

در ابتدا توجه کنید!

در ابتدا توجه کنید که به ازای هر ماهی نر باید دو یا سه ماهی ماده در آکواریوم موجود باشد . زیرا ماهی نر دائم برای جفت گیری اقدام می کند .و اگر شما فقط دارای یک جفت ماهی باشید ماهی ماده از این فشار دچار استرس و خستگی شده و ممکن است حتی جان خود را از دست بدهد . همچنین با افزایش تعداد ماده ها شما با هزینه ای کمتر صاحب تعداد بیشتری بچه خواهید بود . نگران باشید تمام ماهیان ماده بارور خواهند شد.

جفت گیری ماهیان زنده زا با دنبال شدن ماهی ماده توسط نر و رساندن باله زیر شکمی ماهی نر به باله زیر شکمی ماهی ماده صورت می گیرد . بنابراین در صورتی که این رفتار را مشاهده کردید نگران سلامت ماهی ها نباشید . این یک روال طبیعی و بدون مشکل است . می توان توقع داشت هر 20 تا 30 روز بین 20 تا 300 بچه داشته باشند . تعداد بچه ها وابسته به تغذیه ماهی ماده و اندازه جسته آن است .

به مرور بدن ماهی ماده بزرگ تر شده و با نگاهی ساده نیز به حجم شکم می توانید حدث بزنید که ماهی نزدیک به رها سازی بچه ماهی ها هست . در روز های آخر ماهی ماده معمولا نزدیک به کف آکواریوم آرام میگیرد.و گاهی بدن خود را به سنگ های کف می کشد .

دو پیشنهاد برای ماهی کوچک

با دیدن این رفتار شما دو راه برای گرفتن بچه ها از مادر هستید. اول این که شما قصد دارید بچه ها با پدر مادر بمانند که همان طور که گفته شد نیاز به گیاه و مخفی گاه در آکواریوم هست، در این صورت ماهی را آزاد بگذارید تا خود بچه ها را در آکواریوم رها کند .

دوم این که شما میخواهید بچه ها در آکواریوم جداگانه نگهداری شوند تا از گزند پدر و مادر مصون باشند . در این صورت با دیدن رفتار ماهی ماده او را جدا کرده و به زایشگاه انتقال دهید. زایشگاه یک جعبه از جنس طلق یا تور است .که به بدنه آکواریوم آویز شده و نیاز به امکانات خواصی ندارد . در این جعبه ماهی بچه های خود را رها می کند. و پس از آن شما می توانید

ماهی مولی ماده را به قسمت اصلی آکواریوم باز گردانید. بچه ها را به آکواریوم کوچکی انتقال دهید تا بعد از گذشت مدتی کوتاه و رسیدن به اندازه مناسب آنها را وارد آکواریوم اصلی کنید. در حالت کلی پیشنهاد می شود بچه ماهی ها را از والدین جدا کنید.تا بتوانید مدریت بهتری روی سایز بندی و تغذیه داشته باشید.و همچنین با خیال راحت تعداد زیادی از آنها سالم بمانند.

استفاده از گیاهان طبیعی در آکواریوم بچه ماهی ها باعث افزایش رشد آنها و تامین مقداری از مواد مورد نیاز بدن آنها خواهد شد . همچنین برای تغذیه بچه مولی ها حتما از غذا های مقوی مثل آرتمیا ، دافنی و گرانول استفاده کنید .تا شاهد رشد چشم گیر و مناسب آنها باشید .

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
شروع به تایپ کنید برای نوشته‌های که به‌دنبال آن هستید.
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟