ماهی فرانتوزا
از سیچلایدهای ساکن آفریقا بوده و زیستگاه اصلی آن دریاچه تانگانیکا می باشد. فرانتوزا جزو سیچلایدهای بزرگ محسوب می شود زیرا که طول این ماهی تا 35 سانتی متر رشد می کند.
این ماهی علاقه ی شدیدی به اعماق آب و میان آب دارد و کمتر به سطح آب می آید. با این که شما در آکواریوم قروشی ها زیاد به این ماهی بر نمی خورید ولی این ماهی جزو ماهی هایی است که طرفداران زیادی دارد و می توان گفت یکی از زیباترین ماهی های تزئینی برای محل های مهم مثل پذیرایی ها یا هتل ها و … می باشد .
ماهی فرانتوزا یکی از زیباترین در عین حال باهوش و جذابترین ماهی در بین سیکلیدهای آفریقایی بومی دریاچه تانگانیکا می باشد .
متاسفانه هنوز این ماهی به ایران وارد نشده به امید آن روز در عین حال به اندازه قابل توجه 30 سانتیمتر برای نرها و 25 سانتیمتر برای مادها می توانند برسند دارای نام علمی Cyphotilapia frontosa می باشند رژیم غذایی همه چیزخوار با غذاهای پروتئین بالا می باشند.
رفتار و خلق و خو ماهی فرانتوزا
این سیچلاید به طور کلی صلح جو بوده و بجز در موارد نادر که ممکن است ماهیان کوچکتر از خود را ببلعد با اکثر ماهیان دیگر سازگار می باشد.
آکواریوم این سیچلاید نسبتا خجالتی باید دارای حفره ها و گلدان هایی باشد تا ماهی بتواند خود را در ان پنهان سازد.
کله قوزی ها را به طور معمول در دسته های ۸ تا ده تایی نگهداری کرده و نسبت یک نر برای سه ماده را رعایت می کنند.
این ماهی زیبا در سن ۴ سالگی به بلوغ رسیده و نیاز به تحمل زیادی از سوی شما برای رسیدن به سن تولید مثل دارد .
توصیه شده که هر هفته ۱۰ تا ۲۰ درصد آب اکواریوم را تعویض نمایید.
جنسیت ماهی فرانتوزا
سیچلاید های نر این گونه معمولا باله های بلند تری داشته و برآمدگی روی سر انها به وضوح ازجنس ماده بزرگتر است. این برامدگی معمولا در سنین جوانی ماهی وجود نخواهد داشت.
جفتگیری و تولید مثل ماهی فرانتوزا
برای جفت گیری معمولا باید از یک هفته قبل نسبت به تغذیه ماهی ها با مواد مقوی و ویتامینه اقدام نمود.
محیط جفت گیری سیچلاید فرونتوزا باید دارای سنگ های تخت و یا گودال های شن و ماسه در کف آکواریوم می باشدتا ماهی به راحتی بتواند در سطح صاف و یا شیشه تخم ریزی نماید. انتخاب سه ماده برای یک نر شروع کار برای یک تولید مثل موفق است.
پس از مدتی جفت گیری با موفقیت صورت خواهد گرفت و ماهی ماده شروع به تخم ریزی خواهد نمود و ماهی نر بلافاصله به بارور ساختن آنها اقدام خواهد نمود.
پس از باروری ماهی ماده تخم ها را که به ۵۰ عدد خواهد رسید به تدریج در دهان خود جمع نموده و به مدت۵ تا ۶ هفته از آنها نگهداری خواهد نمود.
پس از ۵ تا ۶ هفته نوزادان به زندگی مستقل خود ادامه خواهند داد.
سازگاری و نگهداری ماهی فرانتوزا
سیچلاید های کله قوزی را بهتر است با سایر سیچلاید های آرام و بزرگ آفریقایی نگهداری نمود. سیچلاید های فرانتوزا ماهی هایی بسیار صلح جو هستند که میتوان آن ها را با هر ماهی دیگری با این خصوصیات نگهداری کرد.
آرام و صلح جو بودن این ماهی دلیلی برای شکار نکردن آنها نیست و آنها به راحتی میتوانند هر موجودی را که در دهانشان جا شود شکار کنند.
معمولا فرانتوزا را به صورت تگ گونه به نسبت ۱ نر به سه ماده یا دو نر به شش ماده در یک تانک بزرگ که با دکرهای صخره ای تزئین شده است نگهداری میکنند که هم میتوانید منظره زیبایی را به وجود آورد و هم ماهیان در محیطی شبیه به محیط طبیعی خود که دریاچه صخره ای می باشد با شادی زندگی خواهند کرد.
پارامترهای نور و تغذیه در رشد و نمو ماهی و هد (حباب روی سر) و حتی درخشش رنگشان تاثیر گذار است که باید به آنها هم توجه کنید البته این ماهی به دلیل رندگی در اعماق آب نیاز به نور زیادی ندارد ولی ساختار دکور آکواریوم و کیفیت آب برای این ماهی بسیار مهم است.
رژیم غذایی ماهی فرانتوزا
این ماهی به مانند سایر سیچلاید های به غذای مخصوص و تجاری انها نیاز داشته است.
از میگو ، ماهی خشک و منجمد نیز در جیره غذایی انها استفاده می شود.
شرایط نگهداری ماهی فرانتوزا
دمای نگهداری از این ماهی باید بین 25 تا 28 و آب نیمه سنگین تا سنگین ( 18 – 8 ) و قلیایی (7.5 – 9) را می پسندد چون این ماهی در اعماق آب زندگی میکند، نیاز به اکسیژن زیاد دارد و در آکواریوم باید اکسیژن رسانی قوی صورت بگیرد.
مانند اکثر سیچلاید ها ، تخم ها و لارو ها را ماهی ماده در دهان نگهداری میکند.
طبقه شنای این ماهی کف و پایین است و بیشتر تمایل دارد غذا به کف آکواریوم بیاید.
نسبتاً ترسو است و کم تحرک است.
دکوراسیون آکواریوم ماهی فرانتوزا
این ماهی دکور های صخره ای با محل هایی برای استراحت و مخفی شدن را دوست دارد و میتوان از گیاه های مصنوعی و چوب های تزئینی نیز برای دکور آکواریوم آنها استفاده کرد.