ماهی فلاورهون

ماهی فلاورهورن

امروز می خواهیم  درباره ماهی گرانقیمتی صحبت کنیم که بسیار جان سخت است و قیمت زیادی دارد و نگهداری از آن در آکواریوم نمی تواند زیاد سخت باشد.

نحوه نگهداری از ماهی فلاورهون

ماهی های فلاورهورن به دلیل رنگ های درخشان و البته شکل عجیب سرشان شناخته شده هستند. نام آن ها بر گرفته از همین شکل عجیب سرشان است. ماهی فلاور هورن یک سیچلاید درشت جثه هیبریدی است. یعنی این ماهی در طبیعت وجود ندارد. و این ماهی را با نسل کشی بین گونه های مختلف سیچلایدهای درشت جثه به وجود آورده اند.

اینکه چه ماهی هایی با هم جفت زده شده اند تا این ماهی زیبا به وجود بیاید یکی از اسرار بازار تجارت این ماهی است. و حتی شرکت هایی وجود دارند که به نسل کشی خود تا جایی ادامه داده اند که از این ماهی رنگ ها و شمایل متفاوتی را می توان مشاهده کرد.

آشنایی با ماهی فلاور هورن

اما حدس بر این است که این ماهی از نسل کشی بین گونه های آمریکای مرکزی نظیر تریماکو (Trimaco)، میداس (Midas)، تگزاس(Texas)، پرت خونی بزرگ (که خودش یک هیبرید است) و … به وجود آمده است و نکته شایان توجه این است که اصولا فلاورهای با نژاد نامرغوب از نظر شکل ظاهری به تریماکو (تریماک) بسیار شبیه هستند.

ماهی فلاورهورن

فلاورهورن ها در شرایط مطلوب معمولا بین ۸ تا ۱۰ سال عمر می کنند

نام فلاورهورن از ترجمه ی نام آسیای شرقی آن “لو هان” (Luo Han) گرفته شده است. این ماهی در سال های اخیر از نظر استقبال ماهی دوستان (به جای ماهی بازان) در رده ی ماهی هایی نظیر دیسکاس و آروانا قرار گرفته است.

فلاورهورن ها از کجا آمده اند؟

ماهی های فلاورهورن به دلیل رنگ های درخشان و البته شکل عجیب سرشان شناخته شده هستند. نام آن ها بر گرفته از همین شکل عجیب سرشان است. در زبان انگلیسی هورن به معنی شاخ است. و زائده شاخ مانند آن ها بار نیمی از اسم شان را به دوش می کشد. این ماهی ها دست پرورده انسان ها هستند. و در طبیعت یافت نمی شوند. اگر چه اجداد فلاورهورن ها اهالی آمریکای مرکزی و تایوان هستند.

اما آن ها ابتدا در مالزی پرورش یافتند و از آنجا راهی تایوان، تایلند و همه جای دنیا شدند. این نژاد از کپورها محصول درهم آمیخته شدن چند نوع کپور دیگر مثل شیطان قرمز و یا طوطی ماهی (کپور) هستند.

ماهی فلاورهورن

مشخصات ماهی فلاور هورن ها و شرایط نگهداری:

فلاورهورن ها در شرایط مطلوب معمولا بین ۸ تا ۱۰ سال عمر می کنند. رشد آن ها بسیار سریع است و در مدتی کوتاه طول آن ها به ۳۰ سانتی متر می رسد. البته این مسئله چندان عجیب هم نیست چرا که این ماهی های زیبا اشتهای خوبی دارند. آن ها به یک نوع غذا بسنده نمی کنند و به غذاهای گوناگونی نیاز دارند همچنین باید روزانه دو تا سه وعده غذا به آن ها داد.

این ماهی یکی از سخت جان ترین ماهی های آب شیرین محسوب می شود و نگهداری از آن خیلی سخت نیست و هر شخصی با هر مقدار تجربه می تواند از این ماهی نگهداری کند. البته به شرط آنکه اطلاعات اولیه و اصولی نگهداری از آکواریوم و به خصوص حفظ کیفیت آب و چرخه ی ازت را به درستی بداند و بتواند به آن عمل کند.

ماهی های زیر ۱۰ سانت به طور کلی برای خرید زیاد مطمین نیستند . و زیر این اندازه هم به بازار عرضه نمی شوند. زیرا بیماری های انگلی در نوزادی این ماهی بسیار شایع است. و بسیاری از بچه ماهی ها قبل از رسیدن به ۱۰ سانتی متری می میرند. اما ماهی های ۱۰ سانتی متری به بالا را می توان با خیال راحت خریداری کرد. فلاورهورن معمولا تا ۳۰ سانتی متر رشد می کند که نمونه های ۴۰ سانتی متری و بیش از ۴۰ سانتی متری آن هم دیده شده است.

روش تکثیر ماهی فلاور هورن

روش تکثیر فلاور مانند اسکار است فقط باید توجه داشت که برای تکثیر نر و ماده بالغ را در کنار هم قرار دهید . اگر نر و ماده همدیگر را برای جفت گیری پذیرفتند که هیچ ولی اگر نوع نر ضربات شدیدی را به ماده وارد کرد خیلی زود بین ماهی نر و ماده یک شیشه قرار دهید و پس از یک هفته شیشه را از بین آن ها بردارید اگر دوباره ماهی نر خشونت به خرج داد آنگاه یا ماهی نر و یا ماده را عوض می کنیم .

و همین کار را انجام می دهیم تا جفت مناسب را پیدا کنیم این ماهیان در حدوده ۱۰۰۰ تخم می گذارند در صورتی که شما ماهی ماده را در صورت ضربات ماهی نر کنترل نکیند و جدا نکنید منجر به مرگ حتمی ماهی ماده خواهد شد. شرایط خلقی ماهی نر برای عملیات جفتگیری یکی از حیاتی ترین مسائل است.

بعد از تمیز نمودن محل تخم ریزی بوسیله ماهی نر و تخم گذاری از سوی جفت فلاور به مدت ۳ الی ۴ روز طول خواهد کشید که تخم ها به لارو و بعد از ۵ الی ۶ روز به بچه ماهی تبدیل شده و می توانند تغذیه نمایند و دیگر نیازی بوجود والدین آنها نیست.

ماهی فلاورهورن

چگونه از فلاورهورن ها نگهداری کنیم؟

  • دما

مثل همه ماهی ای استوایی دیگر، دمای مناسب برای این ماهی های آب شیرین بین ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد است. دمای ایده آل برای زندگی آن ها ۲۸ تا ۳۱ درجه سانتی گراد است.

  • شرایط آب

پی هاش ( PH ) آب آکواریومی که خانه این ماهی است باید بین ۷٫۵ تا ۸ باشد. پی هاش ( PH ) در واقع مقیاس سنجش اسیدی یا قلیایی بودن آب است که از ۰ تا ۱۴ درجه بندی می شود. همچنین توصیه می شود که آب آکواریوم این ماهی هفته ای یک بار تعویض شود.

  • سیستم فیلتر

درست است که ماهی های فلاورهورن ماهی های مقاومی هستند اما اگر می خواهیم سالم ترین ماهی را داشته باشیم باید به همه چیز توجه کنیم. سیستم فیلتر آکواریوم گام جدی ای در راستای فراهم کردن محیطی سالم برای ماهی ها است.

  • غذا

بهتر است که به دفعات زیاد و مقدار کم به آن ها غذا بدهیم. خوشبختانه آن ها هم غذا های زنده می خورند و هم غذا های مخصوص ماهی. اگر بتوانیم مخلوطی از هر دو نوع غذا را در هر وعده و البته به میزان مناسب به فلاورهورن ها بدهیم، بهترین روش را در پیش گرفته ایم.

  • محیط آکواریوم

هر چه در چیدن اجزای داخل آکواریوم دقت بیشتری به خرج دهیم، ماهی ما بیشتر احساس می کند که درون خانه خودش زندگی می کند. فلاورهورن ها چندان از آکواریوم خلوت خوششان نمی آید.

ماهی فلاورهورن

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
شروع به تایپ کنید برای نوشته‌های که به‌دنبال آن هستید.
×