مزایای استفاده از شیشه در ساختمان
تاریخچه شیشه قرنها قبل برمیگردد، جایی که ما به شیشههای طبیعی در دوره عصر حجر اشاره میکنیم. سپس از شیشه برای ساخت سلاح استفاده می شد. بعدها با گذشت زمان از آن برای ساخت ظروف، کاشی معرق، اشیاء تزئینی و غیره
استفاده می شد. پیشرفت بیشتر در تکنولوژی شیشه منجر به استفاده از شیشه به عنوان یک عنصر تزئینی در بسیاری از خانه ها و همچنین در ساختمان های چند طبقه می شود.
اما عنصر تزئینی ساختمان کافی نبود. بنابراین، با توجه به چشمانداز و نیاز ساختمانهای کم مصرف، تحقیقاتی بر روی شیشه انجام شده است تا ویژگیهایی مانند ضریب شکست، افت انعکاس، گذر حرارتی، عبور نور مرئی، عبور مادون قرمز، عبور فرابنفش، مقاومت شیمیایی ایجاد شود.
در نهایت دلیل آزمایش شیشه، استخراج بهترین ها از آن و توسعه آن به عنوان یک مصالح ساختمانی مدرن بود. به هر حال، اجازه دهید در همه این اصطلاحات فنی گم نشویم. در واقع، ما در این مقاله همه چیز را ساده کرده ایم تا درک مزایا و معایب شیشه به عنوان یک مصالح ساختمانی برای خوانندگان آسان شود.
به گفته ” Jelena Savic و همکاران.”(2013) (منتشر شده در شیشه های معماری: انواع، عملکرد و قانون)، “شفافیت شیشه زیبایی را برای هر ساختمان تضمین می کند. به ایجاد فضاهای ظریف در هر قسمت از ساختمان کمک می کند. نحوه انتقال نور از طریق شیشه در ساختمان به قدری خیره کننده است که به ابزاری قدرتمند برای یک معمار تبدیل شده است.
امروزه شیشه جزء ضروری بسیاری از نماها و سقف ها است. هیچ ماده دیگری نمی تواند کیفیت زیبایی شناسی یک لیوان را تکرار کند. این به عنوان یک فرصت جدید برای طراحان و معماران شروع می شود تا طرح ها را به طور خلاقانه ترسیم کنند. بخش مهمی از طرح های ساختمان را تشکیل می دهد که طراحان را به استفاده گسترده از آن سوق می دهد.
در زمان های اخیر، در بسیاری از کشورها، ساخت و ساز شیشه ای به نماد توسعه تبدیل شده است که این ساختمان ها به عنوان نمادی از رفاه و تجمل تلقی می شوند.
شیشه یکی از پرکاربردترین و قدیمی ترین مصالح در صنعت ساختمان است. شیشه از زمانی که کشف شد ماده ای جذاب بوده است. شیشه خواص خود را به عنوان یک ماده شیشه ای شفاف در ساخت و ساز دارد. این کاربردهای معماری مختلفی در درها، پنجره ها، پارتیشن و غیره دارد. شیشه سفری طولانی از یک شروع ساده به عنوان یک شیشه پنجره تا تبدیل شدن به یک عضو ساختاری پیچیده در عصر مدرن را طی کرده است.
شیشه به عنوان یک ماده سخت باز که با گرما دادن به ماسه یا کوارتز ایجاد می شود، یک ماده معدنی، شفاف یا نیمه شفاف را تشکیل می دهد که می تواند به هر شکلی قالب گیری شود. مخلوطی از مواد خام مانند سیلیس، کربنات سدیم پتاسیم، آهک یا اکسید سرب، اکسید منگنز است که به نسبت خاصی آسیاب، الک و مخلوط میشوند و در کوره ذوب میشوند. این یک رسانه عالی با کاربردها و خواص متنوع است.
درست مانند هر مصالح ساختمانی دیگری، مزایا و معایب خود را دارد، شیشه نیز همینطور!
در زیر مزایا و معایب شیشه مورد استفاده به عنوان مصالح ساختمانی ذکر شده است.
مزایای شیشه
1. شفافیت
شیشه یک ماده شفاف منحصر به فرد است که به نور اجازه عبور از آن را می دهد تا اجسام پشت شیشه به وضوح قابل مشاهده باشند.
شیشه این امکان را به شما می دهد که به صورت بصری با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنید. حتی زمانی که در یا پنجره بسته است، نور را قادر می سازد تا به داخل جریان یابد. بنابراین باعث صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش قبض برق می شود. اتاق را روشن می کند و زیبایی خانه را بیشتر می کند. مهمتر از همه، می تواند خلق و خوی سرنشینان را نیز افزایش دهد.
2. ضد گرد و غبار و ضد آب
شیشه دارای سطح براق صاف است، بنابراین ضد گرد و غبار است و می توان آن را به طور موثر تمیز کرد. بر خلاف سایر مواد، نگهداری آن آسان است. مزیت دیگر آن ضد آب بودن آن است. بنابراین، با مزایای دوگانه شیشه مانند مواد ضد گرد و غبار و ضد آب، بیشتر در مناطقی که اغلب با گرد و غبار و ماسه در هوا پوشیده شده اند ترجیح داده می شود. استفاده از شیشه باعث می شود با صرف زمان و انرژی کمتر، نظافت و نگهداری این مکان ها آسان شود.
3. در دسترس بودن رنگ
شیشه در طیف گسترده ای از رنگ ها موجود است و هنگامی که ورق شیشه را در واحدهای لمینت یا عایق ترکیب می کنیم، رنگ و ظاهر آن تغییر می کند.
شیشه های لمینت را می توان با طیف گسترده ای از لایه های رنگی ساخت تا جلوه های نوری استثنایی را ارائه دهد. این رنگ ها را می توان با شیشه های رنگی و چاپ شده ترکیب کرد تا نتایج متفاوتی به دست آورد.
4. از نظر زیبایی شناسی جذاب
شیشه یک راه ایده آل برای نمایش یک محصول است. شیشه می تواند ساختار را خیره کننده تر، پیچیده تر نشان دهد و زیبایی را به ساختمان بیافزاید. شیشه می تواند ظاهر زیبایی شناختی کاملی به کل ساختار بدهد.