۸ نوع گیاه آپارتمانی

8 نوع گیاه آپارتمانی

این گیاهان زیبا را می توانید در آپارتمان خود نگه دارید. شما دوست دارید کدام گیاه را در خانه خود نگهداری کنید؟ در زیر نحوه نگهداری از این گیاهان آورده شده است.

1 – فیلوندرون برگ انجیری

8 نوع گیاه آپارتمانی

نور: نزدیک پنجره با نور غیر مستقیم ، نور دلخواه این گیاه است. مواظب اشعه مستقیم آفتاب باشید.

دما: اگر چه تا دمای ۱۰درجه سانتیگراد مقاومت دارد ولی کمتر از ۱۳ درجه را دوست ندارد. در تابستان حدود ۳۰ درجه سانتیگراد مقاومت می‌نماید. ولی در درجات بالاتر باید غبار پاشی معلوم نمود.

آبیاری: سطح خاک در فاصله دو آبیاری باید خشک شود. در تابستان هفته‌ای یکبار و در زمستان هر دو هفته یکبار احتیاج به آبیاری دارد. همیشه قبل از آبیاری رطوبت سطح خاک را بازدید نمایید.

2 – فیکوس لیراتا

8 نوع گیاه آپارتمانی

آبیاری: خاک گلدان همواره مرطوب باشد. آبیاری زیاد باعث ریزش برگ ها می شود. رطویت ایده آل آن ۶۰ درصد و رطوبت حداقل ۴۰ درصد باعث سالم ماندن برگ ها می شود.

نور: فیکوس لیراتا احتیاج کمی به نور دارد ولی در مقابل نیاز آن به حرارت زیاد بوده و بخصوص زمستان نباید حرارت کمتر از ۱۸ درجه باشد . هوای خشک آپارتمان را مدت کوتاهی تحمل میکند. هر هفته یکبار هم گلدان را بچرخانید تا گیاهتان سایه رشد نشود.اگه مقدار نور کافی باشد گیاه سریع تر رشد میکند.

رطوبت: به خاطر سطح تبخیر بالا به رطوبت بالایی احتیاج دارد زیرا این گل بومی مناطق گرم و مرطوب است و در طول تکامل خود  به هوای شرجی عادت کرده است. البته با گذاشتن یک سینی پر از آب زیر گلدان طوری که با گلدان در تماس نباشد.میتوان رطوبت پایداری برای وی ایجاد کرد البته مثله بقیه فیکوس ها نیاز به غبار پاشی روزانه دارد. ترجیحا روزی ۲ بار یکبار صبح و یکبار هم شب با آب بدون املاح مثله آب جوشیده یا معدنی غبار پاشی کنید اگر با آب شیر این کار را کنید بعد از یک مدت لکه های آب روی برگها به جا میماند.

3- برگ عبایی

8 نوع گیاه آپارتمانی

نور : برگ عبایی به نور کم تا متوسط نیاز دارد البته نوع ابلق آن نیز نور بیشتری را نسبت به نوع سبز آن نیازمند است . قرار گیری گیاه در مقابل نور مستقیم خورشید باعث می شود برگ های آن بسوزد بنابرابن پیشنهاد می شود در تابستان در نیم سایه آن را قرار دهید .

آبیاری : در زمستان هفته ای یکبار ( در صورت اینکه درجه حرارت پایین تر از ۱۰ درجه باشد هر ۱۰ روز یکبار آبیاری شود ) و در تابستان هفته ای دو بار آبیاری شود و توجه داشته باشید که بین دو آبیاری سطح خاک گلدان  خشک باشد. درزمستان غبار پاشی لازم نیست اما در تابستان در جهت تامین رطوبت هفته ای یکبار غبار پاشی کنید. اگر آبیاری به موقع و کافی باشد برگ های گیاه خیلی نرم تر خواهند بود. رطوبت لازم یرای برگ عبایی ۵۰ تا ۷۰ درصد می باشد.

دما: بهترین دما،درجه حرارت مناسب برای زندگی در اتاق است. برگ عبایی دماهای زیر صفر را نیز میتواند تحمل کند.

تغذیه: برگ عبایی به کمبود آهن بسیار حساس است بنابراین اسیدهیومیک با آهن هر دوهفته یبار تغذیه کنید ،و هر ماه یکبار با کود کامل هم تغذیه شود.

4- نخل کنتیا

8 نوع گیاه آپارتمانی

نحوه آبیاری نخل کنتیا : نخل کنتیا به آبیاری منظم بخصوص در فصل رشد احتیاج دارد. حتماً توجه داشته باشید کف گلدان دارای منافذی برای خروج آب اضافی باشد تا از پوسیدگی ریشه در اثر رطوبت بیش از حد جلوگیری شود.

همچنین در بین هر دو نوبت آبیاری صبر کنید تا سطح خاک گلدان تا عمق ۵-۲٫۵ سانتیمتری خاک خشک شود و سپس گیاه را مجدداً آبیاری کنید.

آبدهی بیش از اندازه و خیس ماندن خاک منجر به زرد و سپس قهوه‌ای شدن نوک برگ می‌شود در نهایت ریشه‌ها و ساقه گیاه می‌پوسد و گیاه از بین می‌رود.

در زمستان به دلیل کاهش نیاز گیاه به آب، شما نیز باید میزان آبیاری را کاهش دهید. خشکی کشیدن گیاه منجر به لوله شدن برگ‌ها و افتادگی آنان و خشکیدن نوک و حاشیه برگ‌ها خواهد شد.

همچنین گیاهانی که خشکی می کشند در برابر کوددهی عکس‌العمل منفی همانند سوختن نوک و حاشیه برگ‌ها و همچنین سوختن و از بین رفتن ریشه‌ها را نشان می‌دهند.

همچنین خشکی هوا نیز می‌تواند گاهی برای ظاهر گیاه مشکلاتی را ایجاد کند غبار پاشی با آب‌های بدون املاح و همچنین استفاده از روش زیر گلدانی حاوی سنگریزه و آب روش‌های مناسبی برای افزایش رطوبت هوا در اطراف برگسار این گیاه است.

در روش زیر گلدانی، یک عدد زیر گلدانی را از سنگریزه پر می‌کنیم و سپس تا نیمه دیواره درون آن آب می‌ریزیم. گلدان گیاه را بر روی سنگریزه‌ها می‌گذاریم اما مراقب باشید که کف گلدان با آب در تماس نباشد. آب موجود در زیرگلدانی به تدریج تبخیر شده و رطوبت مورد نیاز برگسار را تأمین می‌کند.

نور مورد نیاز گیاه نخل کنتیا : نخل کنتیا به نور ملایم نیاز دارد، از قرار دادن در نور مستقیم آفتاب  و اتاق‌های تاریک خودداری کنید. البته همواره سعی کنید که نور آفتاب به شکل مستقیم بر روی این گیاه نتابد زیرا ممکن است منجر به بروز لکه‌های خشک بر روی پهنک برگ و یا نوک و حاشیه برگ‌ها شود.

این مسئله بخصوص برای گیاهان جوان مهم است و تنها گیاهان بالغ که بیش از ۵ سال سن دارند تا حدودی می‌توانند نور مستقیم آفتاب را تحمل کنند. نور فیلتر شده (یعنی نوری که از پشت وسایلی همانند پرده به گیاه بتابد) نیز برای این گیاه مناسب است.

در محیط سایه برگ‌های این گیاه سبز زیتونی است اما هر مقدار که میزان نور بیشتر شود رنگ برگ‌ها نیز روشن‌تر خواهد شد. کمبود نور منجر به بلند شدن بیش از اندازه و عدم استحکام برگسار خواهد شد.

بهتر است به شکل ماهانه گلدان را در همان مکانی که قرار دارد ۹۰ درجه بچرخانید این مسئله کمک می‌کند که تمامی قسمت‌های گیاه به شکل یکنواخت از نور برخوردار شوند و تاج گیاه به طرف نور خم نشود.

5 – دیفن باخیا

8 نوع گیاه آپارتمانی

آبیاری : در تابستان هفته‌ای ۳-۲ مرتبه و در زمستان یکبار در هفته‌ گیاه را آبیاری کنید.البته در تابستان خاک گلدان را بررسی کنید و در صورت خشک بودن سطح خاک گیاه را بلافاصله آب دهید و در زمستان بگذارید سطح خاک خشک شود و بعد گیاه را آب بدهید. آبیاری بیش از اندازه گیاه موجب زرد شدن برگهای موجود در قسمت پایین گیاه و ایجاد نواحی قهوه‌ای رنگ بر روی پهنه برگ می‌شود.

دما: بین ۱۵ تا ۲۵ درجه رشد خوبی دارد. در صورت گرمتر شدن هوا عمل غبارپاشی را انجام دهید و خاک گلدان را بازبینی کنید تا به دلیل افزایش دمای محیط اگر خاک خشک شده است عمل آبیاری را انجام دهید. افزایش دمای محیط باعث لوله شدن برگهای گیاه می شود و هوای خیلی گرم و خشک موجب خشکی برگها و ریزش آنان می‌شود.

البته گاهی لوله شدن برگهای مسن و ریزش آنان طبیعی است زیرا گیاه در حال رشد است و با این کار برای برگهای جدید فضای کافی ایجاد می شود. اگر دمای هوا به زیر ۱۰ درجه بیاید برگهای موجود در قسمت پایین گیاه کم رنگ می‌شوند و خواهند ریخت و بعد از مدتی نیز گیاه از بین خواهد رفت. این گیاه را در جلوی کولر یا پنکه قرار ندهید.

نور: مکانی سایه با نوری غیر مستقیم برای این گیاه مناسب است. نور مستقیم آفتاب نباید به آن بتابد. نور بیش از اندازه موجب کم رنگ شدن برگها و سفید شدن آنها می‌شود. نور کم موجب علفی شدن گیاه و طویل شدن بیش از اندازه دمبرگها می شود. در مکانهایی که کم نور است می‌توان از نمونه‌هایی استفاده کرد که برگهای سبز تیره دارند.

6- دراسنا   

8 نوع گیاه آپارتمانی

ناسا این گیاه را تصفیه کننده آلاینده های هوا نظیر بنزن، فرمالیدها، تری کلرواتیلن و زایلن می داند.

درخت اژدها به نور غیر مستقیم خورشید و به میزان متوسط به بالا نیاز دارند. نقاط قهوه ای روی برگ ها معمولا نشان از این دارد که گیاه بیش از حد آفتاب دیده است. از سوی دیگر اگر گیاه به اندازه کافی نور نبیند برگها بی حال و رنگ پریده میشوند. دمای مناسب برای گیاه دراسنا، دمای معمول اتاق  و بین ۱۸ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. اگر چندین روز در زمستان منزل نیستید حتما دمای منزل را کنترل کنید. تغییر ناگهانی در دما ممکن است سبب افتادن برگ های پایینی شود. همچنین رطوبت معمول اتاق ها برای آن مناسب است.

آب و کود:

بهترین و مطمئن ترین راه برای کشتن گیاه دراسنا این است که بیش از حد به آن آب بدهید. فقط زمانی به گیاهتان آب دهید که عمق ۳سانتی خاک خشک شده باشد. اجازه ندهید که زیر گلدانی پر آب بماند. در بهار و تابستان هر دو هفته یکبار و در پاییز و زمستان هر ماه از کود مایع استفاده کنید و آن را کودیاری نمایید.

7- یوکا

8 نوع گیاه آپارتمانی

آبیاری: در تابستان آن را همیشه مرطوب نگهدارید و هر ۲ تا ۳ روز یکبار آبیاری نمایید. در زمستان بین دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک گلدان خشک شود. در تابستان این گیاه به خاک همیشه مرطوب احتیاج دارد. در فصل زمستان آبیاری را کمتر کرده و هر از گاهی گیاه را آبیاری کنید. هیچ وقت اجازه ندهید زیر گلدانی گیاه یوکاتان پر از آب باقی بماند و سریع زیر گلدانی را خالی کنید.

غبارپاشی: یوکا به خشکی هوا مقاوم است با این حال در روزهای گرم تابستان غبار پاشی روزانه به شادابیان کمک می‌کند.

دما: درجه حرارت مطلوب یوکا بین ۱۳ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. برخی از ارقام یوکا در برابر سرما مقاوم هستند اما در زمستان باید حداقل دمای ۷ تا ۸ درجه سانتی گراد را برای آن ها فراهم نمود.

نور: روزانه حداقل به ۳ ساعت نور کامل نیاز دارد و بیش از این نیز به رشد گیاه کمک می‌کند محیط سایه را برای مدت کوتاهی تحمل می‌کند اما به تدریج برگ‌های پایین زرد شده و می‌ریزد اگر گیاه شما مدتی در محیط کم نور بوده و قصد دارید آن را به محیطی پرنور ببرید این کار را به تدریج انجام دهید در غیر این صورت ممکن است که در ناحیه پشت برگ‌ها نواحی سفید رنگی تشکیل شود.

با اینکه یوکا نور دوست است اما نور شدید در ظهرهای گرم تابستان موجب پریدگی رنگ برگ‌ها و سوختگی آنان می‌شود.

8- بونسای

8 نوع گیاه آپارتمانی

”بون” به معنی درخت و”سای” به معنی گلدان کم عمق می باشد. بونسای یا بنسای، یک واژه ژاپنی است که حدود یک قرن پیش از واژه چینی “پونسای” اقتباس و ساخته شده است.در حقیقت بونسای یک روش پرورش گیاهان پاکوتاه است. پاکوتاهی با هرس و پرورش گیاهان در ظرف‌های کم‌عمق حاصل می‌شود.

منظور از آن درختی است که در داخل یک گلدان یا ظرف کوچک کشت شده باشد. در این حالت، درخت نسبت به حالت طبیعی آن، اندازه کوچکتری دارد و به این دلیل در ایران این کار را ” تولید درختان مینیاتور یا کوچک” نیز می نامند.

شما براساس نوع گیاهی که به صورت بونسای درآمده نوع آبیاری و میزان نور را انتخاب نمایید

نور و دمای بونسای : 

بونسای ها را در غالب اوقات سال در خارج از منازل نگهداری می نمایند امّا برای مدتی که به داخل منازل منتقل می گردند ، نور دهی آنها را با انعطاف بیشتری می توان انجام داد بنابراین از هر آنچه در اختیار دارید ، برای این منظور می توانید بهره گیرید .

ارتفاع لامپ ها از زمین بستگی به ارتفاع درخت بونسای دارد که در صورت استفاده از فلورسنتمی توان آنرا با فاصله بسیار نزدیکی جهت حداکثر نور دهی قرار دهید زیرا اینگونه لامپ ها تولید گرما نمی کنند . برای این منظور بهتر است از لامپ های فلورسنت بلند استفاده نمایید و آنها را بالای بونسای از سقف آویزان کنید .

برای ایجاد دمای مناسب محیطی در زمستان ها می توان ۲-۱ عدد لامپ حبابی که دارای نور نقطه ای هستند در بالای بونسای و با فاصله مطمئن نصب نمایید . پوشانیدن بخش خارجی گلدان ها با صفحات عایق از صدمه دیدن گلدانها جلوگیری می نماید و به گرمتر ماندن ریشه ها در زمستان کمک می کند.

آبیاری بونسای :

بونسای هایی که برای مدت ها و بصورت عاشقانه ای آبیاری و مراقبت گردیده اند ، قادرند بر بینندگان خود تأثیرات عمیق و پایدار بگذارند بویژه اگر دارای عمرهایی بیش از یک قرن بوده و از پرورش دهندگانی به دیگران دست به دست شده باشند .

از طرفی هرگونه ایجاد استرس بر بخش های شاخ و برگی گیاه بر سیستم ریشه ای کوچک آن نیز تأثیر خواهد گذاشت و سیستم ریشه ای کوچک و سطحی تر بیش از سیستم ریشه ای عمیق تر و گسترده تر آسیب خواهد دید زیرا قادر به تأمین رطوبت کافی برای شاخ و برگ ها بویژه اگر درمعرض جریان هوای خشک قرار گیرند ، نمی باشد .

از طرف دیگر ، از دلایل عمده مرگ درختان بونسای ، آبیاری بیرویه می باشد زیرا برخی افراد بغلط می پندارند چونکه درختان در گلدانهای کوچک پرورش داده شده اند حتماً باید دائماً آبیاری گردند.

درصورتیکه براساس گونه های گیاهی انتخاب شده ، شرایط محیطی ، نوع خاک ، اندازه گلدان و محل استقرار بونسای می توان آبیاری لازم را بصورت های مختلف از دو بار در روز تا یکبار در هفته تغییر داد و عموماً باید سطح خاک آن بعمق 1 تا 3 سانتیمتر قبل از هر آبیاری بطور کامل خشک شده باشد .

منبع یومی خانه

جدیدترین مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

Set your categories menu in Header builder -> Mobile -> Mobile menu element -> Show/Hide -> Choose menu
شروع به تایپ کنید برای نوشته‌های که به‌دنبال آن هستید.
× چگونه می‌توانم به شما کمک کنم؟